top of page

חברת המחשוב הקוונטי Classiq משיקה את התחרות הגלובלית הראשונה מסוגה לפיתוח תוכנה קוונטית


חברת המחשוב הקוונטי -Classiq, מאמינה שפיתוח מעגלים קוונטים יעילים הוא המפתח למקסום הערך של מחשבים קוונטיים נוכחיים ועתידיים. החברה מנהלת בימים אלו תחרות נושאת פרסים למפתחים שיפתחו את המעגלים הקוונטיים היעילים ביותר. מעגלים אלו, יסייעו לפתור בעיות אמתיות שעמן מתמודד העולם. למחשבים קוונטיים יש כיום משאבים מוגבלים ועל כן קריטי לפתח פתרונות יצירתיים, קומפקטיים, ואופטימליים לבניית היכולות החישוביות.


התחרות כוללת ארבע בעיות הדורשות פתרונות ויכללו 17 פרסים כספיים שונים. בחלק מהבעיות המשתתפים יבנו מעגל קוונטי עובד עם מטרה להקטין ככל הניתן את מספר השערים הפועלים על שני קיוביטים ואילו אחרים יחתרו לצמצם למינימום את עומק המעגל הקוונטי. לדוגמא, הזוכים במקומות הראשונים בפתרון כל אחת מארבע הבעיות יקבלו כל אחד 3,000 דולר! Classiq תחלק גם פרסים ליוצרים של הפתרונות החדשניים ביותר וכן למשתתפים צעירים. הזוכים במקום הראשון יפורסמו במדיה המובילה של עולם הקוונטים - 'The Quantum Insider'.


חבר השופטים בתחרות כולל מובילים טכנולוגיים מעולמות המחשוב הקוונטי: ניר מינרבי, מייסד משותף ומנכ"ל Classiq, ג'וסיאה ביורגארד - מוביל מחשוב עתיר ביצועים ומחשוב קוונטי (אמזון AWS), ד"ר סבסטיאן סנג' מחממת מחשוב קוונטי אירופה של Accenture, בוב סורנסן, אנליסט ראשי מחשוב קוונטי - Hyperion Research ורוס פיין, מנהל Corporate Fuel Partners. התחרות פתוחה לכל המעוניינים בישראל וברחבי העולם, למעט עובדי Classiq ובני משפחותיהם.


רוצים להצטרף למאות המשתתפים שכבר בתחרות? לא נשאר הרבה זמן!



מועד אחרון להגשת העבודות: 5 ביוני 2022

שמו הזוכים יפורסמו באמצע חודש יוני 2022



חברת Classiq - מובילים עולמיים בתחום תוכנה קוונטית


חברת Classiq הוקמה ב-2020 ע"י ניר מינרבי, המכהן כמנכ"ל החברה, אמיר נוה, סמנכ"ל מוצר וד"ר יהודה נוה, הטכנולוג הראשי. החברה, שמעסיקה צוות הפיתוח מהמובילים בעולם בתחום התוכנה הקוונטית, מעסיקה מעל 40 עובדים בתל אביב ובארה״ב. הצוות מורכב מחוקרים בעלי תארים מתקדמים מאוניברסיטאות מובילות בארץ ובעולם, בתוכם עשרה בוגרי תלפיות ומהנדסי תוכנה בכירים. Classiq, שמתכננת להכפיל את צוות הפיתוח בשנה הקרובה, גייסה בשנתיים שעברו מהקמתה 51 מיליון דולר. החברה היא מהמובילות בעולם בתוכנה הקוונטית ומבצעת שיתופי פעולה עםAmazon , ColdQuanta, NVIDIA וחברות טכנולוגיה רבות אחרות.


מהיכן נולדה התחרות?

המחשב של חללית Apollo 11 כלל זיכרון ROM של 72KB בלבד, אך הספיק כדי להביא אדם לירח. כמות המשאבים העומדת לרשות מתכנת היא אילוץ חשוב, אבל אילוץ שניתן להתגבר עליו בעזרת ידע, רצון ומסירות. המחשבים הקוונטים של היום מוגבלים בכמות המשאבים שהם מספקים בגלל כמות קיוביטים מוגבלת, רעש וסיבות אחרות. למרות זאת, ניתן להתגבר על חלק ממגבלות אלו. התחרות פותחת צוהר ומעודדת את האתגר ביצירת פתרונות חדשים מבוססי תוכנה ואלגוריתמיקה לבעיות חישוביות בסביבה מצומצמת במשאבים.












Nir Minerbi, Co-Founder and CEO - Classiq

Josiah Bjorgaard HPC and Quantum Computing at AWS

Russ Fein Managing Director, Corporate Fuel Partners

Dr. Sebastian Senge Quantum Computing Incubation Europe, Accenture

Bob Sorensen

Chief Analyst for Quantum Computing, Hyperion Research

צוות השופטים בתחרות


מה כוללת התחרות?

התחרות עצמה מציגה ארבע בעיות בנושאים הבאים:


  • קירוב התפלגות לוגנורמל. זוהי התפלגות חשובה עבור מספר שימושים פיננסים כגון חישוב תמחור אופציות

  • חישוב מצב היסוד של מולקולת LiH

  • פתרון חידה דומה לסודוקו בעזרת מחשוב קוונטי

  • מימוש ייעול של שער ״Controlled Not" הכולל מספר רב של כניסות בקרה


הבעיות בתחרות ניתנות לפתרון יחסית קל במימוש לא יעיל, אבל התחרות מתמקדת במציאת מימוש יעיל הכולל משאבים מועטים. חלק מהבעיות שואפות למזער את אורך המעגל ואחרות שואפות למזער את מספר השערים הפועלים על שני 'קיוביטים'.


מי יכול להשתתף?


התחרות היא פתוחה לקהל בכל העולם למעט עובדי Classiq ובני משפחותיהם. תוך פחות משבוע כבר נרשמו אנשים רבים וקבוצות רבות לתחרות, כפי שניתן לראות במפה הבאה (Google Maps):

התחרות דורשת ידע או ניסיון בתכנות קוונטי.


יש פרסים?!


התחרות תכלול ארבע בעיות הדורשות 'פתרונות עובדים' ויכללו 17 פרסים כספיים שונים. הזוכים במקומות הראשונים בפתרון כל אחת מארבע הבעיות יקבלו כל אחד 3,000 דולר ואילו הזוכים במקומות השני והשלישי בכל בעיה יקבלו 1,500 דולר ו-500 דולר בהתאמה. Classiq תחלק גם מספר פרסים בשווי של 1,000 דולר ליוצרים של הפתרונות החדשניים ביותר וכן למשתתפים הצעירים המבטיחים ביותר מתחת לגיל 18. משתתפים יכולים לזכות במספר פרסים, למשל בפרס ראשון בבעיה אחת, פרס שלישי באחרת וכן הלאה.

הפרופילים של הזוכים במקום הראשון יפורסמו במדיה המובילה של עולם הקוונטים The Quantum Insider.

אתר החברה: www.classiq.io

הרשמה לתחרות: www.classiq.io/competition





130 views0 comments

Comments


bottom of page